7K органични клика от Google на месец. Поразителни резултати от SEO оптимизация на сайт на дентална клиника от гр. София.

Дата на публикуване: 16.01.2024 г.  
Последно обновена: 16.01.2024 г.  

Василена Николова -редактор-01

Василена Колева

копирай-и-сподели

Запази и сподели: 
https://linkbox.bg/7k-organichni-klika-na-mesets

Съдържание:

Какво ще научите?

В рамките на описа на този проект ще Ви запознаем с последователността и конкретните способи, използвани за постигане на високи резултати за един от нашите клиенти.

SEO оптимизацията е процес, който изисква специализирани умения и познания. Доверете се на доказани експерти за качествено изпълнение и откриване на нови хоризонти в нишата Ви.

Клиент - профил на дейността и Технически SEO одит на сайт

Клиент ни потърси за подобрение в позициите и индексиране на важни за дейността ключови думи в стоматологичната ниша.

Стоматологична холистична клиника ‘Ведра Дентал’ развива своята дейност в град София години наред.

Клиниката има отлично реноме (печелят награда за най-добра дентална клиника по качествено обслужване на пациенти за 2022 г. – WhatClinic Patient Service Award 2022), но онлайн присъствието им в Google има нужда от подобрение. Сайта им не се индексира в Google, а те имат желание да променим това.

След направа на цялостен технически SEO одит, установихме множество проблеми от структурата на съдържанието до технологията на изграждане на уеб сайта. 

Сайта на клиента беше изработен на PHP без да има заложени възможности за SEO оптимизиране.

Други структурни недостатъци от SEO гледна точка:

 • H1 таг в хедъра
 • Страници на услуги без ясна H структура на текста
 • Неоптимизирани изображения
 • Неправилна вътрешна линк организация и др.
7K органични клика от Google - SEO оптимизация на сайт на дентална клиника - проучване на ключови думи

Ключови думи и проучване на конкуренцията

Направихме подробно проучване на ключови думи, касаещи дейността и главните услуги на денталната клиника. Така изградихме ясен план на действие (краткосрочни и дългосрочни цели) за постигане на високи позиции в Google. 

Също толкова важно е проучването на конкуренцията. Тя ни дава яснота за типа съдържание, което ни предстои да създадем. Освен това, анализа на конкуренцията дава изключително много информация от гледна точка на структурата на страниците в сайта.

7K органични клика от Google - SEO оптимизация на сайт на дентална клиника - резултати от работата

Изграждане на сайт на WordPress

Стигаме до крайно решение да изградим сайта на платформата WordPress, за да създадем по-добри възможности за SEO оптимизация в бъдеще. От друга страна се съобразяваме с желанието на клиента да запазим визията на сайта без да я променяме. Уеб дизайна остава 100% идентичен с този на стария сайт. 

По-важно е създаване на основите за оптимизация в търсачките, тъй като това ще доведе до повече трафик и следователно – запитвания и пациенти на клиниката.

Последваща SEO оптимизация

Следващите месеци след изработката на новия сайт се концентрираме в оптимизацията и съдържанието. Работим усилено, за да организираме по правилен начин и обогатим информацията. Подсилваме сайта с ON Page и OFF Page оптимизация и в същото време правим съдържанието максимално полезно за читателите.

Искаме съдържанието ни да е напълно потребно и изчерпателно за аудиторията. Благодарение на труда на специализирани копирайтъри с образование по дентална медицина, част от нашия екип, даваме ясна и ценна информация с фактология на своите читатели. Така, те са доволни от предоставената информация, а ние малко по малко се издигаме в класирането на Google.

Постигнато постижение от 7К трафик за последните 28 дни
Графика показваща хода на класиране на 1-во място в Google за кл. дума "Зъбен мост"

Постигнати резултати

SEO оптимизацията на новият сайт дава силен отзвук на 5-тия месец. Графиката показва ръст в кликовете от Google, а позициите ни водят към челото за важни ключови думи.

Успяваме да се класираме на 1-во място за следните ключови думи в нишата:

 • Вадене на мъдрец 
 • Вадене на корен на зъб
 • Поставяне на зъбен мост
 • Зъбен мост 
 • Зъбен мост на предни зъби
 • Лечение на абсцес на зъб цена
 • Абсцес на зъб лечение
 • Абсцес на зъб при дете 

Това са само някои от ключовите думи за които сме на първа позиция в търсачката. 

Когато поехме клиента, неговия трафик в сайта наброяваше 25 души на месец. Сега постигаме невероятен ръст от 7 000 души органичен трафик за 28 дни, благодарение на нашите актуални SEO практики. Работата ни по този проект е отличен пример за ефективно онлайн развитие на бизнес с досег до нови клиенти.

Ако трябва да се купи от Google Ads, този трафик би струвал 8 000 $ на месец. Вижте показаната графика:

7K органични клика от Google - Цена на постигнатите позиции в Google Ads